Kontor ergonomi

KONTOR ERGONOMI

Computer arbejde er blevet en større og større del af vores arbejde efterhånden, uanset hvad vi laver. For nogle er det efterhånden det meste af arbejdsdagen, der foregår foran en computerskærm. Flere oplever, at arbejdet ved computeren giver smerter i nakke, skuldre, lænd, albuer eller håndled.

 

Mange virksomheder har allerede fået udarbejdet arbejdspladsvurderinger (APV). Men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at medarbejderne og chefen ved, hvordan kontorinventaret indstilles og benyttes bedst muligt samt hvilke andre faktorer, der kan spille ind på kontorergonomien.

 

Heldigvis kan den rigtige indretning af arbejdspladsen fjerne generne igen – og forebyggende indsatser kan endda reducere risikoen for, at de overhovedet opstår. Når man arbejder ved computer, er det oftest de samme muskelgrupper, der bliver aktiveret i længere perioder ad gangen. Disse muskler arbejder med en lav muskelkraft og aktiverer kun få muskelfibre, der til gengæld må arbejde meget hårdt. Når muskelfibrene er overbelastede på denne måde, kan der opstå gener og smerter – og det kan nemt blive dyrt i nedsat produktivtet og sygemeldinger.

22 46 36 64

Copyright © All Rights Reserved